AIR
viert
start
bouw

AIR viert start bouw

Op feestelijke wijze werd afgelopen vrijdag de transformatie van de voormalige Hudson’s Bay in hartje Rotterdam ingeluid.

Het nieuwe AIR wordt een gezond, duurzaam en multifunctioneel gebouw op een unieke locatie, ontwikkeld door Angelo Gordon, CAIRN Real Estate en NEOO. Wethouder Roos Vermeij van Economie, Wijken en Kleine Kernen gaf het officiële startsein voor de bouw door behendig een stuk beton weg te hakken uit de oude vloer.

Van een leegstaand warenhuis wordt AIR een naar buiten gericht, toekomstbestendig gebouw met een mix aan functies. In de kelder een grote fietsenkelder, twee verdiepingen retail en horeca, waaronder C&A’s nieuwe flagship store en een grote Jumbo.

Daarboven komen 5 verdiepingen kantoren onder het label AIR Offices, bestaand uit ca. 25.000 m2 premium kantoorruimte ingericht voor het werken van de toekomst. Op de bovenste verdieping komt een Sky Bar met indrukwekkende vergezichten over de Rotterdamse binnenstad.

Maarten Briët van CAIRN licht toe; ”Het kantoor anno nu moet prikkelen, inspireren en uitnodigen tot samenwerking. AIR Offices biedt gebruikers een werkomgeving die gezond en stijlvol werken naar een hoger niveau tilt. En dit alles op een ongekend dynamische locatie – in het kloppende hart van Rotterdam.”

De bouw van AIR is gestart en oplevering van de kantoren staat gepland voor Q2 2023.