Project

rethink
Your
Workspace

Organisaties met ambitie vragen om gezonde, future-proof werkruimte op een A-locatie.

AIR is het antwoord op die vragen.

AIR LOCATIE

Werken in een state-of-the-art gebouw, genieten van het bruisende Rotterdamse stadsleven en perfect bereikbaar. AIR maakt het allemaal mogelijk

AIR ARCHITECT

AIR is een gebouw voor de toekomst. Voor ondernemers, bedrijven en organisaties die vooruit kijken. Duurzaamheid is in AIR geen streven, maar een feit. In het ontwerp en de bouw integreren architecten WOMO en interieurarchitecten D/Dock duurzaamheid en sociale aspecten van materialen en indeling tot kleuren en luchtkwaliteit.

23.300 m² future-proof kantoorruimte beschikbaar

AIR is een multifunctioneel gebouw met een kantooroppervlakte van ca. 23.300 m², uniek voor de binnenstad. Het creatieve en veelzijdige ontwerp laat gebruikers en bezoekers straks elke dag genieten van ruimte, daglicht en tal van faciliteiten. De integratie van het atrium in het ontwerp creëert het effect van een ‘gebouw in een gebouw’. Het atrium ontwerp heeft belangrijke voordelen. Ten eerste zorgt het glazen dak samen met de hoge plafonds en enorme glazen gevels voor grote hoeveelheden daglicht op alle verdiepingen. En ten tweede maakt dit enorme vierkante meters vloeroppervlak per verdiepingen mogelijk.

"Het epicentrum van AIR is het atrium, een plek om elkaar te ontmoeten, te vergaderen of een kop koffie te drinken."

AIR
ROOF TOP

AIR is niet alleen een duurzaam en gezond gebouw om te werken, het is ook een plek waar op een veilige en vertrouwde manier sociale interactie mogelijk wordt gemaakt. Onderling met collega’s, maar ook met andere gebruikers van het gebouw.

De perfecte plek om elkaar te ontmoeten, te leren kennen of wat zaken te doen, is het AIR Skyline Paviljoen. Overdag spreek je af voor een kop koffie, wat later op de dag voor een glas wijn of een biertje en komen, met de Rotterdamse skyline op de achtergrond, de gesprekken op gang.

Overdag spreek je af voor een kop koffie, wat later op de dag voor een glas wijn of een biertje en komen, met de Rotterdamse skyline op de achtergrond, de gesprekken op gang. Het AIR Skyline Paviljoen functioneert als een besloten club; alleen gebruikers van AIR hebben toegang.

AIR: HEALTHY,
SUSTAINABLE, INNOVATIVE

In de herontwikkeling van AIR is op alle fronten voorrang gegeven aan duurzaamheid, welzijn en connectiviteit.

BREEAM-NL
Certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. AIR heeft de BREEAM Excellent ontwerpstandaard behaald. Hier is de Case Study over AIR Offices in te zien over duurzaam bouwen met een gezondheidsmissie.

WELL
Het wereldwijde certificeringssysteem om de gezondheid en welzijn van gebruikers vast te stellen en te bevorderen. In AIR zal het WELL Gold standaard gelden.

WiredScore
is de wereldwijde digitale connectiviteitscertificering die de kwaliteit en zekerheid van de digitale infrastructuur in gebouwen beoordeelt.