RETAIL

OUTSTANDING
RETAIL
SPACE

Rotterdam en shoppen; een meer dan succesvolle combinatie voor winkeliers en consumenten.

Midden in die winkelstad, op de hoek van Beursplein en de Hoogstraat, vind je AIR.

Het bruisende hart van Rotterdam wordt drukbezocht door zowel locals als bezoekers en de populaire Koopgoot begint voor de deur.

Geen wonder dat de eerste retail ruimtes al zijn verhuurd: in de kelder vestigt Jumbo een grote supermarkt met een uitgebreid assortiment en in de plint opent C&A een flagship store. Kwalitatieve, gevarieerde horeca en kleinere huurders zijn welkom in de overige ruimtes.

 

"Rotterdam is de op één na grootste winkelstad van Nederland"

AIR
VERLEDEN&
TOEKOMST

Na de tweede wereldoorlog is de Rotterdamse binnenstad leeg en verlaten. Winkeliers durven het niet goed aan om zich in die stilte te vestigen, totdat het warenhuis V&D in 1950 daar verandering in brengt. Aan de Hoogstraat, op de hoek met het Beursplein, verrijst een groot en voor die tijd indrukwekkend modern gebouw.

”De naoorlogse wederopbouw van het Rotterdamse winkelhart begint hier.”

Het ontwerp van de gebroeders Kraaijvanger is geïnspireerd op warenhuizen en winkels die zij in de Verenigde Staten hebben gezien. Ze voegen daar zelf een bijzonderheid aan toe; open plafonds met een verhullend raamwerk dat internationaal bekend komt te staan als ‘The Rotterdam Ceiling’.

Na het faillissement van V&D in 2015 komt het inmiddels gedateerde gebouw in handen van Hudson’s Bay en ondergaat het een metamorfose; na stevige ingrepen staat er een fris, vooruitstrevend winkelgebouw. Begin 2020 valt voor Hudson’s Bay in Nederland echter het doek

In 2021 krijgt het gebouw onder leiding van Cairn Real Estate, NEOO en Angelo Gordon een nieuwe bestemming: AIR Offices.